Hitta inspiration till din scrapbooking

Scrapbooking är en kreativ och skapande aktivitet, och precis som vid målning, författande, musikkomponering eller andra kreativa och skapande aktiviteter krävs det inspiration för att man ska kunna skapa något verkligt vackert och intressant. Var man hittar sin inspiration är naturligtvis högst personligt, men en vanlig inspirationskälla för de som sysslar med scrapbooking är sannolikt deras egna familjer och deras historia – kanske går man till exempel igenom gamla familjealbum och tittar på gamla fotografier för att få en känsla för vad man själv vill skapa och lämna efter sig till framtida generationer.

Självklart kan man också titta på vad andra har skapat för att inspireras till sina egna kompositioner. Mycket skapande handlar ju faktiskt om att kopiera vad andra redan har gjort, och anpassa det efter sitt eget tycke och smak tills det blir tillräckligt unikt att kallas en ny skapelse. En bra sajt för att hitta massor av exempel på scrapbooking som andra har skapat är Pinterest, där en enkel sökning på ”scrapbooking” genererar tusentals bilder på vackra scrapbooking-skapelser. Man kan också leta inspiration på andra platser på internet, till exempel bloggar om scrapbooking och forum där man diskuterar scrapbooking.

Scrapbooking handlar ju dock i grunden om att berätta en historia med de dekorationer man väljer, utifrån fotot som är centerpunkten i kompositionen. Vad kan då vara bättre än att hämta inspiration från berättelser som andra har skrivit? Att läsa böcker är med andra ord ett utmärkt sätt att hitta inspiration till ens scrapbooking, och med e-böcker behöver de inte heller ta upp någon plats (som kan användas till att förvara scrapbooking-material). Ett ännu bättre alternativ är dock att lyssna på ljudböcker, eftersom man då har händerna fria att arbeta med sin scrapbooking samtidigt som man lyssnar. Du kan enkelt få tillgång till tusentals ljudböcker och e-böcker med en prenumeration på Storytel.se.

Vill man hitta mer påtaglig inspiration från böcker i form av bilder och scrapbooking-tips, finns också böcker som handlar om just detta, till exempel I min magiska scrapbookingvärld: inspiration för dig som gör kort av Karin Ärnekvist och Scrapbooking året runt av Catherine Rein Carlsson och Turid Eide.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *