Ge bort en inramad scrapbook-present

Ingenting signalerar så mycket kärlek och omtanke som en egenhändigt tillverkad gåva. Visst är det fint med dyra inredningsföremål och trendiga gadgets, men att göra en present från scratch är mycket mer unikt och personligt. Gläd dina nära och kära med scrapbook-projekt som du skapat själv och ge bort dem till jul, födelsedagar eller ”bara för att”.

Här kommer du få tips och idéer om hur du kan göra den perfekta presenten med hjälp av scrapbook-teknik. Börja gärna med att skaffa en snygg ram i den storlek du behöver. Hos Bga.se hittar du massor med fina alternativ från enkla, enfärgade ramar till färggranna varianter av olika bredd och material. Här finns också ramar i annorlunda former, till exempel ovala modeller eller collage- och babyramar som passar alla tillfällen.

Skapa minnen för små och stora

Efter att du har bestämt hur stort ditt projekt ska vara är det dags att samla ihop allt material. Det kan vara foton, tidningsurklipp, citat, hårlockar, bitar av gamla favoritkläder… Ja, vad som helst. Ju fler saker du har som påminner personen som ska få presenten om olika situationer och minnen desto bättre. Är det en gammal kompis kan du till exempel klistra in stora tidningsrubriker från barndomen, bilder på skivomslag ni lyssnade på tillsammans och foton på er själva.

Till mor- och farföräldrar är det extra kul att ge barndomsminnen. Det kan vara bilder på dig själv som bebis eller nytagna foton på dina egna barn. Kombinera med söta bokmärken, spetsbitar, små hälsningar du skrivit själv eller en dikt eller sångtext som uttrycker din kärlek. Att pyssla är kul och nyttigt för alla åldrar och fungerar stressreducerande samtidigt som det ger utlopp för kreativiteten. Att dessutom veta att det du skapar kommer glädja andra gör projekten ännu roligare och ju mer du pysslar, desto fler tekniker och idéer kommer du upptäcka.

Scrapbook istället för dagbok

Du kan också ge dig själv en värdefull gåva genom att göra dina scrapbook-projekt till en slags dagbok. Välj ett antal mindre ramar som du kan sätta upp allteftersom och låt varje ram fyllas med dina tankar och drömmar. Du kan till exempel göra ett årsprojekt där varje ram innehåller exempel på vad du gjorde varje månad och sedan pryda ditt hems olika rum med dem. Det är väldigt stimulerande att skriva dagbok och om du föredrar att hålla den helt privat kan du infoga bilder och urklipp som en privat scrapbook endast för dina ögon. Många upplever det som mycket terapeutiskt att få ner sina tankar och känslor på papper och genom att skapa visuella effekter understryks det som känns allra viktigast. Din scrapbook kan bli en ovärderlig gåva till både dig själv och andra.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *