Scrapbooking – en kreativ hobby!

Scrapbooking är en populär hobby där man istället för att bara sätta in foton i ett album, kan man vara kreativ och sätta in andra saker. Det kan handla om klistermärken, stämplar, tidningsurklipp, pressade blommor, 3D-stickers eller annat kul. När det kommer till scrapbooking är det bara fantasin som sätter gränser!

Material och idéer till scrapbooking

Scrapbooking kan bli till en riktigt rolig hobby och är stimulerande att pyssla med. Har man väl börjat kan det vara svårt att sluta! Man kan använda denna hobby till olika projekt och scrapbooking kan bevara minnen i fina album. Några tips är på minnesalbum med scrapbooking. Det kan vara den härliga resan, det minnesvärda bröllopet eller det stora kalaset. När man får barn är det alltid roligt för barnet att senare i livet kunna titta tillbaka på sin barndom i en fint album. Inom scrapbooking använder man både olika material och verktyg. Stämplar är något som man kan använda sig av i denna unika hobby. Idag finns det en stor variation av stämplar ute på marknaden. Inom olika företag använder man sig även av stämplar som till exempel en smart konteringsstämpel när man kalkylerar ekonomin. Stämplar som passar mer till scrapbooking kan vara figurer, bilder, ord eller till exempel ordspråk. Inom scrapbooking finner man även stickers, olika lack, glitter, stansar, snören, fjädrar, bokmärken eller så kan man komma på något själv!

Digital scrapbooking

I dagens moderna samhälle finns det många sätt att vara kreativ på. Man kan även ägna sig åt scrapbooking digitalt! Hur fungerar då digital scrapbooking? För att veta hur det går till finns det bra vägledning för hur man använder digital scrapbooking, tips och råd. Innan man startar måste man se till att ladda ner ett digitalt kit från olika företag som erbjuder digital scrapbooking. Nästa steg är att se till så att man har ett bra bild- och redigeringsprogram som exempelvis Adobe Photoshop CS5. Det digitala programmet man har hämtat från dessa kit har ofta många roliga funktioner, bilder och layouter att välja på.

Om man värnar om miljön och vill göra en miljövänlig scrapbooking, kan man hitta många lösningar! Man kan till exempel undvika att använda plastföremål och istället använda sig av papperskassar med tryck! Många papperskassar fungerar utmärkt att använda till att klippa ut figurer. Om man vill färga vissa saker, kan man använda sig av helt naturlig färg från till exempel rödbetor eller lökskal. Naturliga färger fungerar bra ihop med en miljövänlig stämpel som en potatis. Potatisar går faktiskt att karva i mycket lätt och bara fantasin sätter gränser! Trä går också bra att använda som stämplar om man tycker om att karva i trä. I dag finns det även många ekologiska, giftfria färger att köpa i butik till sina kreativa projekt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *