Scrapbooking och inredning

Du som gillar scrapbooking är med stor sannolikhet en person som sätter kreativiteten i främsta rummet även i andra avdelningar av ditt liv. Med lika stor passion som du går in för att få dina scrapbookingsidor så personliga och konstnärliga som möjligt inreder du nog din lägenhet. Att bygga egna, unika möbler är en dröm för många, men även om du inte hittar tid till att göra det finns bra sätt att skapa en personlig och spännande hemmiljö.

Som svensk har nog IKEA varit en självklar del av livet sedan ditt gamla barndomshem. Det småländska företaget är välkända för att bygga prisvärda möbler med hög kvalitet och stilnivå. Det enda abret du som kreativ scrapbookare står inför med ditt IKEA-möblemang är nog det personligt unika. Hur du än vrider och vänder på det står samma soffa i tusentals andra hem, kanske till och med hos en eller två av dina vänner? Inte så kul, kanske. Och att sy helt nya överdrag till soffan hinner du absolut inte med. Då är företag som Bemz verkligen räddaren i nöden.

Personlig inredning för kreativa människor

Med Bemz över 100 fantastiska alternativ på tyger som överdrag till IKEAs soffor, fåtöljer, kuddar, fotpallar och andra möbler finns all möjlighet att mixa och matcha med den fingertoppskänsla du arbetat fram under dina år som aktiv scrapbookare. Att blanda mönster och färger är något av en specialitet hos just människor med din hobby, och att ta steget över till den textila avdelningen är inte långt. Kanske blir du till och med så inspirerad att fortsätta utveckla ditt hantverk att du beställer flera överdrag med tanken att klippa isär dem och sy ihop till ett nytt, verkligen helt unikt, färgsprakande sofföverdrag? Endast fantasin sätter gränser.

Inkorporera textilier i din scrapbook

Att hålla i minnet för dig som scrapbooker är även möjligheten att beställa tygprover gratis, eller till liten kostnad om du vill beställa många. Dels är det naturligtvis en god idé för att se hur tyget du vill beställa faktiskt kommer göra sig i ditt hem, men det öppnar också upp för möjligheter i dina scrapbooks.

Minnen är starkt anknutna till platser och stämningar, och nästan lika starkt som doftminnen är taktila minnen. Att kunna bläddra i ett vackert scrapbookalbum med foton från tiden i ditt hem, och samtidigt kunna känna på en bit av det tyg soffan var klädd i kommer kunna kasta hela familjen tillbaka till just där och då – det vill säga, här och nu. Som alla scrapbookers vet är det just här och nu du har möjlighet att skapa de här minnena du kommer kunna njuta av i framtiden.

Inredning, kläder och andra fysiska ting är alla en stor del av hur du upplever en tid i livet. I dag kanske du tänker på din soffa som ”bara en soffa”, men i framtiden kommer den vara en symbol för mycket mer.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *