Hitta material för scrapbooking

Scrapbooking har formligen exploderat på senare år. Fler och fler ägnar sin lediga tid åt att skapa fina layouter för både album och för att hänga upp på väggen eller skicka som kort. För att skapa riktigt fina motiv behövs naturligtvis en hel del material och tillbehör. Dessa hittar du bland annat i hobbyaffärer och i speciella butiker för scrapbooking. Man behöver dock inte köpa allt material. Det finns faktiskt en hel del som man redan har hemma man kan använda. Det finns också mycket som från början inte är tänkt för scrapbooking, men som man skapar fantastiska motiv med.

Leta i dina gömmor

Vintagematerial går bra att använda till scrapbooking och bliArt of card makingr ofta mycket vackert. Ett trasigt pärlhalsband blir en snygg dekoration om du fäster pärlorna en och en på din bakgrund. Gamla spetsar är också mycket fint att använda till sin scrapbooking. De ger en fin och romantisk vintagelook. Om du är sugen på att scrappa men inte har något material hemma, så går det att använda sig av lådorna med pynt. Lite av julgransglittret ger dig till exempel en gnistrande dekor. Med hjälp av en hålslag kan du trycka ut konfetti i flerfärgat papper. Det passar extra bra att använda till inbjudningskortet för barnkalaset.

Handla material online

Om du ändå vill handla färdiga tillbehör finns idag en uppsjö av butiker för scrapbooking online. I dem hittar du stämplar, stansar, bakgrunder, vackra papper, dekorationer och mycket mer. Hobbybutiker som till exempel Panduro har också material för scrapbooking. Om du vill komma lite extra billigt undan kan det vara värt att titta på utbudet på Tradera eller Ebay. På dessa sidor brukar det nämligen finnas en hel del material, ofta i storpack till låga priser. Kom bara ihåg att scrapbooking inte handlar om att handla massor av dyra tillbehör. Det ska istället vara en avkopplande stund där du får utlopp för din kreativa sida.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *