Digital scrapbooking

 

I vårt digitala tidevarv går det mesta som vi sysslar med analogt även att föra över till datorn. Scrapbooking är inget undantag från regeln. I takt med att fler får scrapbooking som hobby blir också digital scrapbooking allt mer populärt. Det har lett till att det finns program som designats specifikt för att passa personer med ett intresse för scrapbooking på nätet. Med en sådan typ av mjukvara kan du enkelt göra din egen scrapbook online och dela den John09med dina vänner – utan att behöva plocka fram sax och lim. Även om digital scrapbooking kanske inte passar för alla kan det vara ett smart alternativ för vissa scrapbooking-entusiaster.

En av de stora fördelarna med digital scrapbooking är att det är betydligt enklare. Du slipper klippa och klistra manuellt och kan istället sköta allt digitalt. Med smarta programverktyg kan du enkelt föra in minnen som du vill behålla och på så sätt skapa en scrapbook på nätet. Eftersom en överväldigande majoritet av alla bilder vi tar idag tas av digitalkameror och mobiltelefoner är bilderna redan i digital form. Det betyder att du bara behöver föra in den på datorn för att den ska kunna gå att sätta in i din nät-scrapbook.

Dessa fördelar för också med sig att du slipper utgifter för material. Många scrapbookare lägger tusentals kronor på den senaste utrustningen för att smycka ut sina scrapbooks. På nätet kan du välja färg och utseende utan att behöva köpa olika typer av material. Du slipper också kostnaden för att skriva ut bilder och kan istället lägga in allt på datorn direkt.

Den digitala scrapbookens största fördel lär ändå vara att den är betydligt enklare att visa upp för vänner och bekanta. Medan en fysisk scrapbook kan vara en kul grej att plocka fram efter en middag eller på en släktträff är den digitala scrapbooken oöverträffad i sin tillgänglighet. Det är inga svårigheter att bifoga den i ett e-postmeddelande och skicka till alla som kan ha intresse av innehållet. Du kan också uppmuntra andra att göra en scrapbook för att ni ska kunna skicka över dem till varandra, vilket gör scrapbooking till en social aktivitet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *