Scrapbooking – Inspiration och idéer

När du ska komma igång med scrapbooking för första gången så kan det vara svårt att veta vilken typ av projekt som du ska starta med. Detta kan förvisso även gälla för den som har scrapbookat under många år. Fantasin kan tryta för alla. När man pysslar och skapar, precis som med scrapbooking, är fantasi egentligen det enda man behöver (förutom material naturligtvis), så vad ska man då göra om den här helt försvunnen?

Vi vet hur jobbigt det är när det kliar i fingrarna och du bara vill komma igång med pyssel, men du vet inte vad du ska göra. Därför har vi samlat några riktigt bra tips och idéer på vad du kan scrapbooka. Många har du säkerligen redan hört förut, men bara för att du har hört om dem så är det inte säkert att du ännu testa på. Se till att plocka fram allt ditt material medan du läser. På så sätt är det lättare att skapa sig en bild av vad du kommer att kunna tillverka. Behöver du inhandla något i materialväg så gör det redan innan och glöm inte bort några bra hårprodukter från Matrix när du ändå är igång. Häng med!

Fotoalbum

Att göra fotoalbum på egen hand är otroligt roligt och dessutom får du ett album som visar mer än bara fotografier. När du scrapbookar ihop ett fotoalbum kan du t. ex. börja med att välja ett tema. Kanske vill du ha ett album som visar alla dina resor? I scrapbooking är allt tillåtet, så se till att använda dig av många dekorationer som hör temat till. Det kan t. ex. vara snäckor som du hittade på stranden i Grekland eller den där flygbiljetten som du sparat.

Vykort

Vill du skicka ett vykort och gratulera en kär vän eller vill du kanske skicka en God jul-hälsning? Att göra sina egna vykort är både roligt och mycket mer uppskattat än vanliga som du köper i butiken. Beroende på vad vykortet ska säga kan du välja dekorationer och papper därefter. Med klistermärken och band kan du komma långt.

Gästbok

Gästböcker är något som man inte ser så ofta nuförtiden, men de är ofta mycket uppskattade att se tillbaka på. Du kan göra en gästbok till dig själv inför ett stort kalas eller tillställning, t. ex. ett bröllop. Men du kan också göra en gästbok att ge bort i present. För den som inte vet vad en gästbok är så kan man enkelt förklara det som en bok där gäster har möjlighet att skriva en liten hälsning eller ett tack, t. ex. för att man blivit inbjuden till ett bröllop.

Det här är bara några få av alla de saker som du kan scrapbooka ihop! Om inget föll dig i smaken så kan internet hjälpa dig på traven lite extra. Det finns t. ex. forum för scrapbookare dit du kan vända dig för mer inspiration.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *