Gör mood boards med scrapbooking

Planerar du att göra om hemma? Då ska du prova på att göra en mood board. Nu kanske du funderar på vad scrapbooking har med inredning att göra. Faktiskt en hel del. I båda fallen arbetar du med färg, form och komposition. Om du är en van scrappare och älskar att arbeta i det lilla, är det inte svårt att överföra samma tänkande när det är dags att inreda ditt hem. Med några enkla knep, som till exempel att göra en mood board, kan du planera ditt arbete och hitta den stil som passar dig och ditt hem.

Använd inspirerande bilder och färger

Det här sättet att arbeta är inte nytt och faktum är att Moodboards används även som inspirationskälla av professionella stylister och inredare. Du kommer enkelt igång genom att skaffa dig ett stort stadigt papper eller kartong, en bunt magasin, sax och lim. Börja med att klippa ut allt som tilltalar dig. Det kan vara en detalj, en möbel, en färg eller ett mönster. Vilka färger och stilar tilltalar dig mest? Går de att kombinera på något sätt? Lägg utklippen på mood boarden och flytta runt dem för att se vad som passar tillsammans. Limma sedan fast de bilder som bäst representerar din stil på mood boarden.

Må bra med mood board

Samma teknik kan användas inom andra områden där du vill ha visuell inspiration. Vill du få en bättre hälsa kan du göra ett collage med bilder som inspirerar dig till avkoppling, motion och att äta sund mat. Kanske har du istället ett mål i yrkeslivet som kan representeras av bilder som får dig att kämpa i rätt riktning. Det viktiga är att du hänger upp din moodboard på en plats där du ofta ser den. Då blir den en vänlig påminnelse och inspirationskälla när fantasin och orken tryter. Att göra en moodboard är en riktigt rolig aktivitet. Lägg ner lite extra tid på den, så blir den fin att titta på en lång tid framöver.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *