Överraska med en Babyshower – massor med kreativa DIY-tips

När någon man känner ska ha barn är det fint att gå samman och fixa en mysig babyshower. Det brukar bli väldigt uppskattat. Se bara till att vara ute i god tid för att luska fram ett datum som passar alla. Man kan gärna göra babyshowern till en fest för båda föräldrarna, det känns modernt.

Det finns massor av roligt pyssel man kan göra. Är man många som går samman för att fixa festen så kan man dela upp arbetet mellan sig. Någon kan ansvara för dekorationer, medan en annan bakar och en tredje ser till att det fixas aktiviteter.

Här kommer tips på enkla DIY-tips som garanterat blir uppskattade:

Håll er till ett tema

Bestäm ett tema för festen. Då blir det enklare att planera mat och dekorationer om kalaset håller en röd tråd. Temat kan utgå från en färg eller något annat som man vet att personen som ska firas gillar.

Tips på festliga dekorationer att göra själv

Pappersblommor eller pom poms är enkla att göra själv, men det finns också en uppsjö att köpa i alla möjliga färger om man hellre vill det. Satsa på att ha ganska många, det blir överdådigt snyggt.

Ballonger vill man också gärna ha på en baby-shower. Välj ballonger utifrån den färg som ni har som tema för festen. Ett tips är att använda heliumgas (finns att köpa i små tuber) så att ballongerna svävar snyggt. Extra tjusiga blir ballongerna om man klär dem med lite tyll (finns superbilliga tyllgardiner att köpa på Ikea).

Dekorationer till bakverken

Många brukar duka upp med fina och överdådiga cupcakes på babyshowern. Du kan lätt göra en snygg topping med hjälp av en tandpetare och fin tejp som du klipper till en vimpel av. Det finns massor av fina varianter av papperstejp (washi) på marknaden.

Du kan också klippa små pappershjärtan som går i färgtemat och fästa på tandpetarna. Bara fantasin sätter gränser!

Tips på roliga lekar

Det finns många lekar som anknyter till temat. Ett förslag på lek är att alla får gissa längd, vikt och kön på den kommande bebisen. Man kan också ordna en frågesport med bebisrelaterade frågor. Den som kan mest om bebisar vinner! En annan uppskattad lek är gissa bebisen. Den går ut på att alla tar med sig ett foto på sig själv som bebis och så får alla försöka gissa vem som är vem.

Presenter till blivande föräldrar

Det viktigaste för huvudpersonen är förstås att vännerna är där, men nog är det roligt att ge något till man uppvaktar också. En blöjtårta är en uppskattad klassiker. Det går åt ca 50-60 blöjor för att göra en blöjtårta i tre våningar. Toppa skapelsen med några utvalda presenter som en nybliven förälder kan behöva, det kan vara t ex nappar, pyjamas, body, gosedjur och strumpor.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *