Gör scrapbooking med återvunnet material

scrapbook background. Card and tools with decoration

Har du aldrig provat scrapbooking? Om du tänker efter gjorde du det säkert när du var barn. De flesta barn brukar kombinera pyssel och återbruk i ett utan att kalla det scrapbooking eller återvinning. Visst brukade du spara minnen från resor genom att klistra in kvitton, biljetter. bilder ur resekataloger och broschyrer i ett block? Det är scrapbooking. Många köper dyrt material som vackra papper och snören, färdigstansade bokstäver och annat för att göra vackra födelsedagskort och minnesböcker. Ändå har de flesta redan massor av material hemma som går att använda till scrapbooking.

Scrapbooking som hobbyverksamhet

Innan du börjar med din nya hobby är det några saker du kanske måste köpa. En bra mönstersax, ett lim och en stans för att klippa raka snygga kanter är bra att ha. Sedan är det bara att låta fantasin och kreativiteten flöda fritt. Tomma chokladaskar och andra stadiga små lådor med lock kan du göra snygga förvaringsaskar av. Du kan klä dem med tapetrester, överblivet presentpapper eller till och med stuvbitar av tyg. Dekorera med band, bilder, bokstäver och pärlor som du klistrar fast. När du väl har fått in snitsen kanske det blir så mycket alster att du inte kan behålla allt själv utan vill öppna en webshop och sälja. Du kan boka billig frakt med Fraktus och det finns sidor på nätet där du kan skapa en webshop gratis. Du riskerar ingenting eftersom du använder dig av billigt eller gratis material och du kan driva företaget som hobbyverksamhet.

Gratis material till Scrapbooking

Vet du inte vad du ska använda till dekoration av askar och födelsedagskort? Det finns faktiskt inga gränser utan det gäller bara att ha blick för att se vad som finns och kan användas av det du redan har hemma. De band som finns på tröjor och är till för att de ska hänga snyggt på galgen är perfekta att använda till att knyta små rosetter av. Gamla brev, bokmärken, notpapper, hjärtan klippta av tapetrester, foton och tidningsurklipp finns i de flesta hem. Samla tepåsar av olika sorter och du kan sedan använda dem till att göra en ask för just tepåsar. Om du brukar handarbeta kan du använda din kunnighet genom att brodera mera mönster på en bit tapet. Här får du användning av restgarner som annars bara ligger till ingen nytta. Visst har du knappar och pärlor liggande? De är suveräna att använda och blir till detaljer som gör det lilla extra till ditt konstverk.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *